Klasický troj obal na řízky už dnes není moc u milovníků křupavých řízku in. Mnozí navštěvují americké prodejny rychlého občerstvení a přispívají tak na blahobyt všech za velkou louží, ale přitom si takové pochoutky můžeme udělat doma a navíc ještě pořádně ušetříme.
Co potřebujeme:
400 g kuřecích prsou
15cl mléka
300g kukuřičných lupínků
4 vejce
70 g mouky
sůl
pepř
zázvor
paprika
olej na smažení
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky.
Vložte je do mísy a přidejte mléko, sůl, pepř, papriku a zázvor. Dobře promíchejte a nechte macerovat na chladném místě alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc).
Kukuřičné vločky vložte do sáčku na mrazení a rozdrťte je válečkem na maso.
Mouku smíchejte se solí, pepřem a paprikou. V jiné misce rozšlehejte vejce na omeletu.
Kousky kuřete namočte do mouky, pak do vajec a nakonec do rozdrcených kukuřičných lupínků. Pro ještě křupavější strouhanku namočte kuře podruhé do vajec a kukuřičných lupínků.